April, 2015

DESPRE

Title Icon

Educația financiară și deprinderea abilităților de management financiar au devenit foarte importante în ultimii ani.

Lumea a fost afectată de criza economică și gradul de îndatorare la nivel individual și național a crescut. În 2008, Comisia Europeană că este nevoie să crească nivelul de cultură financiară al populației UE și a declarat educația financiar ca fiind parte necesară a procesului de învățare pe tot parcursul vieții.

Proiectul a FLY a fost creat pentru a creşte gradul de conştientizare a riscurilor care vin odată cu o gestiune financiară personală precară și este nevoie să crească nivelul educaţiei financiare. Comportamentul financiar neadecvat poate afecta toate categoriile de cetățeni, astfel încât proiectul FLY a fost adresat mai multor grupuri țintă – inclusiv elevilor din învățământul secundar, studenţilor și adulților.

Rezultatul principal realizat în cadrul proiectului este un curs inovator e-learning în domeniul educaţiei financiare. Acesta servește ca un instrument cheie pentru răspândirea de informații și cunoștințe din domeniul educaţiei financiare și managementului financiar personal. Conținutul și formatul modulelor e-cursului diferă în funcție de cele trei grupuri țintă vizate.

E-cursul este susținut de o campanie de sensibilizare și informare, care joacă un rol important în abordarea grupurilor țintă.